fbpx

Crizal Prevencia – lentile cu protecție la calculator și lumina albastră

lentile filtru calculator Crizal_Prevencia

Lentilele cu filtru de calculator reprezintă de mult o necesitate pentru protectia ochilor. De când ne trezim si până la sfârșitul zilei ochii noștri sunt permanent supuși stresului zilnic cauzat de expunerea la lumina albastră generată de telefoane, calculatoare, televizoare și nu numai…

       Totuși lumina naturală a conținut dintotdeauna o componentă albastră. Lumina albastră naturală joacă un rol important in viața noastră. Este importantă pentru perceperea lumii înconjurătoare ajutând la identificarea formelor, detaliilor, culorilor. De altfel pentru sănatate partea de lumină blue-turcoaz ajută la reglarea ciclurilor de somn/veghe, dispozitive și performanțe cognitive.

      Așa că se pune intrebarea: de ce să ne protejăm ochii de lumina albastră?

            Lumina albastră este o componentă a luminii naturale, dar de energie ridicată. Expunerea prelungită a ochilor la lumina UV și albastru-turcoaz este responsabilă pentru imbătrânirea prematură a ochilor și apariția cataractei. De asemeanea este periculoasă pentru celulele retinei cauzând leziuni pe suprafața retinei, ceea ce in timp poate grăbi apariția degenerescenței maculare legate de vârstă(DMA). Degenerescența maculară, dacă nu este identificată la timpș produce pierderea vederii in zona centrală, fenomen ireversibil din păcate.

            Revenind la dispozitivele digitale, aceste ecrane au o cantitate mai mare de lumină albastră tocmai pentru a crește constrastul imaginilor pe care le generează. Ochiul uman nu este obișnuit cu o cantitate atât de mare de albastru. Lentilele cu protecție la calculator Crizal Prevencia de la Essilor filtrează razele UV periculoase și lumina albastru-violet și permit trecerea către ochi doar a luminii utile.

            Prin selecția luminii dăunatoare, lentilele de ochelari cu filtru de calculator previn imbătrânirea prematură a ochilor și ne protejează pe parcursul întregii zile. Crizal Prevencia reduce distrugerea celulelor retinei cu până la 25%, protejează împotriva radiației UV de 35 de ori mai mult decât dacă nu purtăm deloc ochelari. De asemenea contribuie la menținerea stării generale de sănătate lasând lumina vizibilă de bază să ajungă la ochi, inclusiv unele spectre de albastru ce sunt benefice ochilor.

             Deoarece lentilele de protecție Crizal Prevencia fac parte din marea familie de lentile pentru ochelari Crizal de la Essilor beneficiază de aceleași proprietați superioare ca și tratamentul antireflex Crizal Sapphire UV. Adică au cea mai bună transparentă, transmisie foarte bună informațiilor vizuale, rezistentă împotriva zgârieturilor, murdăriei, prafului și apei.

            Și nu uitați, cea mai bună ofertă de lentile de ochelari  și cele mai bune informații le găsiți în magazinele de optică Optimit!