fbpx

Lentile Hoya Sensity

Lentile de ochelari Hoya sensity

       Fotocromic, heliomat sau fotocromatic, cu siguranţă că ai auzit de aceste lentile, indiferent că eşti purtător de ochelari sau nu. Pentru cei care, totuși, nu cunosc termenii, lentilele de ochelari  fotocromatice sunt acele lentile “inteligente” care reacţionează la radiaţiile UV din atmosferă, colorându-se într-o mai mică sau mai mare proporție în funcţie de acestea. 

      Sunt perfecte pentru persoanele cu un stil de viaţă activ, care își doresc să fie protejate în orice condiție de luminozitate. Practic, sunt acei ochelari pe care îi poți folosi cu încredere în interior (sunt aproape incolori), afară se închid mai mult sau mai puţin in funcție de cantitatea de ultraviolet, venind în ajutorul celor cu fotofobie şi, totodată, păstrează claritatea conferită de dioptrie.

      Despre efectele negative ale radiației UV asupra ochilor se vorbeşte de foarte mult timp. De fapt, știai că ochii sunt singurul ţesut intern care este direct expus la radiația UV? De asemenea, efectul dăunător al ultravioletelor este cauza principală în îmbătrânirea prematură din jurul ochilor, fiind vorba de un procentaj de 90%. Vestea bună este că protecția împotriva UV se poate realiza și prin intermediul lentilelor incolore, astfel că orice variantă alegi, transparentă sau colorată, asigură-te că lentilele au protecţie de 100% UV.

În cazul în care nu ai fost convins până acum să încerci lentilele fotocromatice, este foarte posibil ca Hoya să te convingă. Încă din 2014, producătorul japonez de lentile de ochelari a lansat gama Sensity, folosind o tehnologie inovatoare, asigurând, prin intermediul acesteia, confort și performanţă în toate climatele şi anotimpurile. Ba mai mult, compania are de puţin timp pe piaţă o nouă versiune, Sensity 2, cu performanţe uluitoare. Faţă de lentilele Sensity din generația anterioară, lentilele cu Sensity 2 se închid la culoare în mediul exterior până la o nuanță atrăgătoare (ce se poate compara cu ușurinţă cu lentilele ochelarilor de soare de categoria 3) şi revin la nuanţa iniţială, extrem de transparentă, de două ori mai rapid. Timpul de reacţie şi gradul de colorare sunt independente de grosimea şi forma lentilelor, deoarece tratamentul este de suprafaţă, astfel că nu vor exista niciodată diferenţe de nuanţe între cele două lentile ale perechii de ochelari. În materie de culori, gama Sensity oferă trei variante frumoase şi naturale care nu influenţează negativ percepţia culorilor: un gri plăcut denumit Silver Grey, un Bronze Brown (“Maro bronz”) şi un verde-smarald intens numit Emerald Green.

Gama de lentile Hoya Sensity

Versatilitatea lentilelor Sensity se poate observa şi prin celelalte două variante existente care asigură aceeaşi protecţie UV de 100%, reduc efectul de strălucire al suprafețelor şi se închid chiar mai mult în aer liber. Pentru practicanţii de sporturi, pentru cei care petrec mult timp afară sau pentru cei care mare parte din job o reprezintă condusul, există versiunea de lentile fotocromatice Sensity Dark. Tratamentul reacţionează la lumina vizibilă, astfel că lentilele de ochelari fotocromatice Sensity Dark se închid și în interiorul mașinii, iar în exterior, indiferent de anotimp, se închid mai mult faţă de varianta clasică de lentile heliomate, redevenind rapid extrem de transparente în interior.

Dacă urmărești să fii mereu în pas cu moda sau vrei pur şi simplu să ieşi în evidenţă printr-un stil modern, trebuie să încerci Sensity Shine, o gamă specială care îmbină avantajele lentilelor fotocromatice cu obţinerea unui aspect deosebit, exclusivist al ochelarilor. Tratamentul pentru lentil de ochelari Sensity Shine se deosebeşte de celelalte variante prin prezenţa unui tratament special cu efect de oglindă (Light Mirror), care devine mai intens la contactul cu lumina şi se deschide într-o nuanţă subtilă în condiții de interior. Fiecărei colorări din gama Sensity îi corespunde o anumită nuanţă a tratamentului tip oglindă. Astfel Sensity Shine Brown este în combinaţie cu Light Mirror Copper şi se recomandă persoanelor care doresc să obţină un contrast cât mai bun. Sensity Shine Grey are Light Mirror Silver şi este potrivit în condiţii de lumină intensă. Iar tratamentul fotocromic Sensity Shine Green se îmbină frumos cu Light Mirror Blue, produsul adresându-se utilizatorilor de dispozitive digitale (reduce lumina albastră).

Cu alte cuvinte, nu ai cum să treci neobservat dacă alegi Hoya Sensity şi află că poți încerca aceste minunate lentile în una din locațiile de optica Optimit (din Iaşi, Huşi sau Vaslui), unde specialiștii în vedere îți vor recomanda produsul potrivit nevoilor tale vizuale, ținând cont și de stilul tău.

Îndrăznește să strălucești și iubește soarele cu Hoya Sensity!