fbpx

Lentile progresive – avantaje si dezavantaje

lentile progresive avantaje

        Ai ajuns in acel moment al vietii tale in care ochelarii tai obisnuiti nu te mai ajuta si la citit si nu stii daca sa alegi lentile progresive?

Nu te ingrijora. Asta inseamna ca ai intrat in perioada de presbiopie, atunci cand cristalinul, lentila ochiului, isi pierde abilitatea de a-si 

modifica puterea dioptrica pentru a focaliza obiecte apropiate. Indiferent de cat de bine vedem la distanta, dupa varsta de 40 de ani simtim din ce in ce mai mult nevoia de a purta ochelari de aproape.

      Este momentul sa ii faci o vizita optometristului tau si sa alegi lentilele progresive!

     Lentilele progresive sunt lentile multifocale special concepute pentru a oferi claritate si confort indiferent de distanta la care privesti.  De ce sa porti mai multe perechi de ochelari cand poti alege sa porti doar una?

      Cum functioneaza?

       In partea superioara a lentilei progresive se vede clar la distanta, in partea inferioara se vede clar la citit, iar in intermediar se afla mai multe dioptrii ce va ofera posibilitatea sa vedeti bine in zone de birou situate la distante medii. Acestea dioptrii cresc progresiv din partea de sus a ochelarului progresiv pana in partea de jos a lentilei progresive.  Pentru a focaliza la distante diferite trebuie doar sa schimbam inclinatia capului sau miscam ochii pentru a privi in diferite zone ale lentilei.

     Avantaje si dezavantaje

       Printre avantajele pe care le ofera ochelarii cu lentile progresive se numara confortul de a nu fi nevoit sa schimbi ochelarii atunci cand faci activitati ce solicita mai multe distante. Acestea ofera o vedere dinamica , cu o tranzitie lina intre dioptrii, ceea ce inseamna o adaptare usoara. De asemenea, poti pastra o pozitie ergonomica a corpului. Un alt avantaj este cel estetic. Nimeni nu va sti ca porti lentile progresive, deoarece dioptriile nu sunt delimitate prin linii vizibile cu ochiul liber, ca in cazul lentilelor bifocale sau trifocale. Aceste lentile sunt perfecte pentru un stil de viata activ.

      Printre putinele dezavantaje  se numara perioada de acomodare, care difera de la persoana la persoana (poate dura de la cateva ore la 3-4 saptamani), si zonele de aberatii sau distorsiuni  din zonele laterale ale lentilei. 

      Deoarece tehnologia a evoluat foarte mult, aceste aberatii laterale s-au redus la minim, astfel ca purtatorul abia le percepe.

dezavantaje lentile progresive

     Tehnologiile de ultima generatie integreaza in realizarea lentilelor parametri de purtare specifici fiecarui client, pentru ca toti suntem diferiti.

    Te asteptam in cabinetele de optica medicala Optimit din Iasi, Vaslui si Husi la o consultatie gratuita si o oferta personalizata!

    Sa ne vedem 😉 cu bine!