fbpx

DNEye Scanner 2+ – Vedere fără limite pentru ochii tăi

DNEye Scanner 2+ de la Rodenstock – Tehnologie unică de analiză a ochiului pentru vedere perfectă

consulatatie optica iasi

Ochiul – unul dintre cele mai complexe organe senzoriale din corp. Acesta, în stare ideală, reproduce o imagine aflată la distanță infinită perfect clar pe suprafața retinei. Dar din păcate, în cazul purtătorilor de ochelari situația nu este cea de sus. Imaginea formată pe retină deseori este deformată, neregulată și vederea este ceață.

         Oftalmologia, incă de la inceput, a apărut ca o necesitate in corectarea acestor aberații ce determină deficiențe de vedere . Medicul suedez Allvar Gullstrand a reușit încă din 1900 prin cercetările sale să dezvolte un model general al ochiului uman. A apărut așa numitul “ Ochiul lui Gullstrand”, un model matematic ce explică mecanica mișcării oculare și a formării imaginii pe retină.

            De atunci s-a născut idea ca structura fiziologică a ochiului ar putea fi inclusă in calculul lentilelor. Tehnologia si lentilele de ochelari au fost perfecționate în timp, dar au rămas cu aceeași bază standard de calcul: ”Ochiul lui Gullstrans”.

            În 2018  Rodenstock a trecut această frontieră și este in curs de rescriere a manualelor. Pentru prima dată în istoria oftalmologiei Rodenstock domină sistemul visual. Gullstrand este înlocuit cu tehnologia DNEye Scanner2+. Rodenstock măsoară anatomia individuală a ochiului și este unul din puțini producători din lume care transferă aceste valori unice pentru fiecare ochi in calculul lentilei.

              De ce este această tehnologie unica?

       Prin intermediu dispozitivului DNEye Scanner 2+ nu mai putem vorbi doar de o simplă măsurare a ochiului. Acest dispozitiv realizează o analiză a parametrilor principali ai ochiului, cat și o determinare a aberațiilor oculare, mișcarea pupilară, gradul  închideri pupilare in funcție de lumina ambientală, măsurarea grosimii corneei și gradul de transparență oculară, etc. Practic la sfarșitul determinărilor putem vorbi de o biometrie oculară, o analiză completă a stării fiziologice a ochiului realizată cu precizie.

      Toate măsurătorile sunt complet automate, realizate într-un timp foarte scurt de aproximativ 2 minute, timp în care fiecare ochi individual este scanat în peste 7000 de puncte caracteristice. Se realizeaza astfel o hartă a ochilor cu toate imperfecțiunile specifice, hartă unică pentru fiecare pacient, respectiv pentru fiecare ochi. Sunt inregistrare razele de curbură ale corneei, aberațiile oculare, mișcarea pupilară, sensibilitatea la contrast, vederea slabă pe timp de noapte și mișcările reflexe ale ochilor, mișcări la care ochii tai trebuie sa facă față cu ușurință în toate situațiile posibile.

grosime cornee si camera anterioara a ochiului
Harta disponere dioptrii pe suprafata oculara

         După efectuarea analizei biometrice a ochiului trimitem aceste date printr-un canal securizat către laboratoarele Rodenstock. Aici se vor realiza calculele matematice pentru producerea unor lentile de ochelari unice, Impression Free Sign, lentile ce pentru prima dată vor fi produse in funcție de structura unică o ochiului analizat, al dumneavoastră, și nu după un model matematic universal valabil așa cum se produc lentilele standard. Se obțin intr-un final lentile cu adevărat individualizate pentru fiecare ochi in parte, o amprentă oculară transcrisă în lentilă, o vedere ideală în fiecare punct al lentilei.

            Lucrăm pentru dumneavoastră să vă oferim cea mai bună vedere din toate timpurile multumită dispozitivului DNEye Scanner 2+ și lentilelor Impression Free Sign de la Rodenstock, care in zonele Iasi, Husi, Vaslui sunt disponibile doar in magazinele de optica Optimit.